keskiviikko 1. toukokuuta 2013

Vappu-gourmet

Kun lähden viikonlopuksi reissuun, en tykkää jättää jääkaappiin juurikaan mitään, mikä saattaisi mennä viikonlopun aikana pahaksi. Usein tuleekin pähkäiltyä mitä kummallisempien jämien kanssa, että mitähän näistä oikein kokkaisi. Tänään jääkaapista löytyi miniannos viikonlopulta jäänyttä suppilovahveropastaa, kaksi porkkanaa ja kikhernepussillisen jämät. Hurraa. (Olen potenut flunssaa viikonlopusta asti, siksi en siis harmikseni ole vappukinkereissä syömässä parempia herkkuja)


Kokeilin, miltä porkkanat ja kikherneet maistuvat yhdessä. Tein niistä lämpimän kasvislisukkeen sienipastan kaveriksi. Tässä ohje:

Rosmariininen porkkana-kikhernelisuke (1 annos)

n. 1dl valmiiksi keitettyjä kikherneitä
2 ohutta porkkanaa
1 valkosipulinkynsi
tilkka öljyä
rosmariinia
suolaa
tuoretta basilikaa

Pilko porkkanat haluamasi muotoisiksi. Hienonna valkosipulinkynsi. Lämmitä öljytilkka kattilassa tai pannulla ja kuullota hienonnettua valkosipulia hetki. Lisää sitten porkkanat mukaan kuullottumaan. Tarkista aina välillä, miten paljon porkkanat ovat pehmenneet - minä jätin niihin hiukan pureskeltavaa, eli en kuullottanut niitä aivan pehmeiksi. Sitten kikherneet mukaan, kuumennus, ja rosmariinia ja suolaa perään. Ikkunalaudalta hain vielä pari lehteä basilikaa.


Tarkista maku ja lisää tarvittaessa mausteita. Näillä maustemäärillä ruuasta ei tullut kovin mausteista, mutta porkkanan ja kikherneen maut pääsivät toki hyvin oikeuksiinsa. Tilkan sitruunanmehua olisi voinut vielä lorauttaa joukkoon. Ihan kelpo ruoka!


Aurinkoista vappua, ihmiset :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti